top of page
  • Foto van schrijverThomas

Biodynamische wijnbouw op topniveau: de wijnen van de Feth familie

Wijn maken is een kunst, en de grond is het canvas. Voor de Feth familie is de grond het belangrijkste element van hun wijnen, want het geeft ze karakter, structuur en persoonlijkheid. Hun wijngaarden hebben verschillende samenstellingen van grond en microklimaten, wat leidt tot veelzijdige wijnen. De wijnstokken van de familie staan op loess- en klei-mergelgrond.


De Feth familie kweekt al meer dan 30 jaar op biodynamische wijze en behoort sinds 1989 tot de gerenommeerde Demeter-associatie. Biodynamische wijnbouw, gebaseerd op de leer van Rudolf Steiner, bevordert gezonde landbouw door het behoud en versterken van de natuurlijke vruchtbaarheid van de grond. Ze vermijden chemische meststoffen en pesticiden en gebruikt in plaats daarvan thee en plantaardige extracten om hun wijnstokken te behandelen.


Daarnaast gebruikt de Feth familie biodynamische preparaten, gemaakt van plantaardige extracten en bloemknoppen, om natuurlijke processen in hun wijnstokken te stimuleren. Door op biodynamische wijze te kweken, verhogen ze het immuunsysteem van hun planten, verbetert de vruchtbaarheid van de grond en leidt tot gezondere wijnstokken. De wijngaarden van de Feth's hebben minder fluctuatie in de opbrengst en zijn beter in staat om stressfactoren zoals droogte en vorst te weerstaan. De topwijngaarden zijn Hubacker, Hochberg, St. Georgenberg, Bürgel en Steig.


Florian Feth, geboren in 1981, nam in 2011 de Wehrhof en het landgoed van zijn ouders in Flörsheim-Dalsheim over. Hij is gepassioneerd over wijn en heeft zich gericht op het produceren van hoogwaardige, pure wijnen met een opvallend karakter. Feth heeft een achtergrond in de wijnbouw en oenologie en heeft zichzelf en zijn wijnmakerij voortdurend verder ontwikkeld. De wijnen van de Feth familie zijn van natuurlijke oorsprong.

De handen van een wijnmaker

Pfalz is een wijnproducerende regio in Duitsland met ongeveer 23.500 hectare wijngaarden. De Pfalz-wijnregio is rijk aan biodiversiteit en heeft een centrale rol in de Duitse geschiedenis. Riesling is de belangrijkste witte wijndruif die in de wijnstreek Pfalz wordt verbouwd, en Pinot is belangrijk in de zuidelijke Pfalz.

Bestel nu de wijnen van het landgoed van de familie Feth en maak kennis met hun unieke terroir! Geniet van hun biodynamisch geteelde wijnen met onderscheidend karakter, structuur en persoonlijkheid en proef hun streven naar kwaliteit. Geniet van de smaken van de topwijngaarden van de familie Feth en ervaar een stukje Duitse wijnbouwgeschiedenis!

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page